999 Αρχιτεκτονική κτιρίου

Το 999 Luxury Hotel στεγάζεται σε ένα από τα παλιά και αξιόλογα κτίρια στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος και ανάμεσα στους πιο κεντρικούς πολυσύχναστους πεζόδρομους των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου (Μεγάλο Δρόμο) και Σταϊκοπούλου. Το κτίριο παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Εκτιμάται ότι η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1830.

Είναι ένα πρώιμο κτίριο με διατηρημένα κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά.
Μέχρι την οροφή του Α’ ορόφου είναι λιθόκτιστο. Ο Β’ όροφος, που είναι από τσατμά, περιλάμβανε δωμάτια κατοικίας σε παράταξη που εξυπηρετούνταν μέσω χαγιατιού το οποίο διατηρείται ακόμα στην αρχική του μορφή. Η σκάλα του κτιρίου σαν θέση και σαν μορφή δεν διασώθηκε. Σε συνεργασία όμως με την 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε.Β.Α.) και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε η μορφή της και η θέση της και ανακατασκευάστηκε.

Το κτίριο αποτελείται από δύο τρίριχτες σκεπές με κολυμπητά Βυζαντινά κεραμίδια και περιμετρική παραδοσιακή Αναπλιώτικη κορνίζα. Τα εσωτερικά μεσοπατώματα όλων των ορόφων αποτελούνται από ξύλινα δάπεδα. Τα εξωτερικά κουφώματα είναι ξύλινα παραδοσιακά, χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Τα παντζούρια είναι με περσίδες κατά το ήμισυ ανοιγόμενες, ανακλινόμενες και περιστρεφόμενες. Οι πόρτες είναι ξύλινες ταμπλαδωτές με διπλούς ταμπλάδες.